Solcelleanlegg

Solcelleanlegg, alternativ energikilde

Et av “våre” solcelleanlegg:

Lohøgda - Solcelleanlegg med utsikt over OsloHar dere takflater, har vi løsningene !

På taket til 1 av blokkene i Lohøgda BRL har vi installert et større solcelleanlegg. Styret i Lohøgda regner med at anlegget på dette taket er nedbetalt i løpet av bare tre til fem år. Deretter vil panelene på dette ene taket alene kunne føre til en besparelse på cirka 200 000 kroner hvert år. Med ytterligere takflater på 14 bygninger er det et stort potensiale for ytterligere strømsparing, og at Lohøgda blir et enda grønnere borettslag.

Panelene på dette ene taket har vært i drift siden oktober 2021, og i mai 2022 ble det produsert mer energi enn hva som ble forbrukt på fellesanlegg. Den estimerte årlige produksjonen ligger på mellom 70.000 og 90.000 kWh.

Les hele artikkelen på “KlimaOslo” her

“Mellom husene – Historier fra OBOS”. I tillegg til installering av solcelleanlegg har de også flyttet varmtvannsberederne ut fra leilighetene, og ned i felles berederom. Herfra varmes varmtvannet gjennom bergvarmesystemet 300 meter ned i bakken.

Enda et av “våre” solcelleanlegg:

Solcelleanlegg_Elektro-Sivert_Sandakerveien_Torshov

Elektro-Sivert Installasjon AS er stolte av solcelle anlegget i Sandakerveien. På Østlandssendingen ble styreleder intervjuet om anlegget som vi har levert, montert samt tilkoblet nettet. Det er som han sier stort potensiale for de fleste tak på Oslo sine bygninger. Vi har kapasitet våren 2022, ta kontakt med oss i dag for pris og løsning!

Se innslaget på Østlandssendingen her

“Grønn strøm” med solcelleanlegg. Vil du ha ditt eget kraftverk på ditt tak? Med hjelp av solcelleanlegg kan du omdanne solens energi til strøm.

Elektro-Sivert Installasjon AS kan bistå deg med komplett installasjon av solcelleanlegg for eneboliger, hytter, borettslag, næringsbygg m.m. Herunder blant annet opplegg for og levering av solcellepaneler, invertere, sikringsutstyr, betjeningsutstyr, kursopplegg.

Solcellepanel lønner seg også i Norge. Det stemmer ikke at det ikke lønner seg med solceller i Norge på grunn av mye mørketid og kaldt. Solcellene produserer faktisk mer strøm jo kaldere været er, og i Norge har vi omtrent like mange soltimer som i Sør-Tyskland, som er verdensledende innen solkraftproduksjon. De aller beste forholdene for utnyttelse av solenergi finner man helt på sør – og øst landet, samt i indre deler av Midt-Norge.

Elektro-Sivert Rommen solkart Oslo kommuneEr du nysgjerrig på hvor mye energi du kan produsere på din eiendom i Oslo? Det kan du finne ut her på Oslo Kommunes solkart. Miniatyrbildet på venstre side er fra vår eiendom på Nedre Rommen 7. Solkartet antyder i farger hvor mye energi man kan forvente å produsere. For vårt flate tak på vår eiendom på Rommen viste solkartet i hovedsak “Veldig bra > 900 kWh/m²”.

Du trenger ikke søke Oslo kommune Plan- og bygg om å installere solcelleanlegg på bolig dersom:
• Fasadens karakter ikke endres vesentlig. Er du usikker, kan Oslo kommune vurdere dette konkret dersom du sender inn en forespørsel til dem.
• Solenergisystemet ikke vil komme i konflikt med bestemmelser eller intensjon i reguleringsplan.

Støtteordninger for installering av solcelleanlegg:

Oslo kommune har tilskuddsordninger for energiforbedring. Herunder også solcelleanlegg (fra tid til anneen).

Noen e-verk betaler for den strømmen du selv ikke får brukt opp og Enova har også tilskuddsordning for solcelleanlegg, forutsett at produksjonsanlegget er tilkoblet elektrisitetsnettet.

Her kan du gå rett til Oslo Kommunes veileder for etablering av solcelle- eller solfangeranlegg på bolig.

Større bygg i Oslo, som næringsbygg og borettslag kan også søke om støtte hos Klima- og energifondet i Oslo Kommune. Støtten vil her tilpasses hvert enkelt prosjekt. Borettslaget må da først engasjere en godkjent ENØK-konsulent for å utarbeide en rapport. Behandlingstiden på søknaden er maksimalt 28 arbeidsdager. Når du har fått innvilget søknaden, må tiltaket gjennomføres innen 2 år.

Mere om solcelleanlegg:

Lyst til å lese enda litt mer om solenergi? Eller kanskje generelt om fornybar energi? På Statkraft sine sider kan du lese mere.

Kjenner du forresten til Tesla Powerwall? Powerwall er et batteri som lagrer energi, oppdager strømbrudd og automatisk blir hjemmets energikilde hvis strømmen går. I motsetning til generatorer sørger Powerwall for at lysene er på og telefonene ladet uten vedlikehold, drivstoff eller støy. Kombinert med solenergi og lading med sollys for å holde apparatene dine i drift i mange dager. Elektro-Sivert Installasjon AS er for øvrig stolt distribusjonspartner av Tesla.

Fordi vi ønsker å levere kvalitet på de produktene som vi leverer samarbeider Elektro-Sivert Installasjon AS blant annet med STS (Solar Technologies Scandinavia) for solcelleanlegg både til privatmarkedet, næringsmarkedet og det offentlige.

Hvordan ser en solcelleinstallasjon på et tak ut? Her er et bilde fra en installasjon utført av Elektro-Sivert Installasjon AS på en driftsbygning på Ullensaker i Akershus. Dette anlegget kommer til å produsere cirka 20 000 kWh per år, de neste 40-50 årene. STS Solar Technologies har vært en sikker samarbeidspartner på dette oppdraget.
Elektro-Sivert Solcelleanlegg driftsbygning

Ta gjerne kontakt for ytterligere informasjon, tilbud eller bestilling ifht. solcelleanlegg.

Rune Lorenzen
mobil: 901 19 441
e-post: rune@elektro-sivert.no

You cannot copy content of this page